Grutte Pier brouwerij

Deel deze pagina

Grutte Pier dankt zijn naam aan de heldhaftige verhalen van de vrijheidsstrijder en volksheld die rond 1517 Friesland beschermde tegen de Saksen en Hollanders. Pier Gerlofs Donia was zijn naam en door zijn reusachtige gestalte en een bovenmenselijke kracht werd hij Grutte Pier genoemd. Mocht je Grutte Pier tegenkomen en je wilt voorkomen dat hij je doodt, dan kan je door het correct uitspreken van de onderstaande zin bewijzen dat je een Fries bent en geen Saks of Hollander.

Bûter, brea en griene tsiis, wa’t dat net sizze kin, is gjin oprjochte Fries.

Grutte Pier brouwerij

Zaterdag (9 en 16 mei) om 20.00 uur geeft BierTroubadour Jan Nota een virtuele proeverij. Een wat?! Een virtuele proeverij! Met z’n allen op het zelfde moment met de laptop, smartphone of tablet op schoot genieten van een unieke proeverij via een livestream (youtube) met de enige echte BierTroubadour!

Tijdens de proeverij geeft Jan uitleg over het brouwen van bier en drinken we samen (maar wel op afstand) 4 heerlijke bieren. Deze keer hebben we ons pakket groter dan groot gemaakt, grutter dan grutsk! Jan neemt je mee op reis, op een smaakreis, je gaat bieren combineren met heerlijke kaasjes en andere spannende combinaties. Er zit zelfs een etiketloos bier van ons in zodat je echt blind kan proeven!

Bekijk de actie
Grutte Pier brouwerij

Slauerhoffweg 9a 8912 BH Leeuwarden

Berichten

Handige tips en actuele informatie

Geen berichten gevonden gevonden