Brouwerij Twee Vingers

Deel deze pagina

Ik ben in 2019 alleen gestart met het opzetten van Brouwerij Twee Vingers. Mijn passie voor bier ontstond al erg vroeg, als puber dronk ik voor het eerst een speciaal biertje. Het was een zonnige dag in de zomervakantie, de dag erna dronk ik er weer een. Al snel ontdekte ik dat er een hele hoop verschillende bieren waren. Voorheen was bier pils en pils bier, dat was verleden tijd. Later merkte ik dat mijn leeftijdsgenoten ook steeds meer speciaalbier begonnen te drinken, hierdoor kwam ik er zelf ook meer mee in aanraking. Na thuis een aantal keer met mijn vader bier te hebben gebrouwen begon het naar meer te smaken. Toen ik startte aan de minor ondernemerschap ontstond er een nieuw hoofdstuk in deze hobby, Brouwerij Twee Vingers.

De naam ‘Twee Vingers’ komt van de schuimkraag die zich bovenop het bier bevindt. In bier zit koolzuur en dat stijgt op. Bier bevat ook eiwitten en die vormen samen met koolzuur het schuim. Sommige bieren schuimen meer dan andere, dat komt door de verschillende verhoudingen eiwitten in de gebruikte graansoorten of door de druk van het koolzuur. Hebben de ‘twee vingers’ op bier een functie of is het er alleen voor de sier? Dit is een vraag die mij vaak gesteld wordt. Bier gaat onder invloed van zuurstof verschraalt en laf smaken. De schuimkraag beschermt bier tegen zuurstof en op deze manier behoudt het bier de smaak en zo haar kwaliteit. De naam ‘Twee Vingers’ representeert dan ook de kwaliteit van onze bieren.

Heerlijk en toegankelijk speciaal bier is wat wij maken,
jou er net zo enthousiast over maken als dat wij zijn is onze missie!

Brouwerij Twee Vingers

"Nu de kroegen dicht zijn moet je het thuis natuurlijk extra leuk maken!
Met dit blijf thuis & proef pakket haal je gemakkelijk onze heerlijke speciaalbieren in huis!! Gratis corona-proof bezorging in regio Eindhoven! 🦠❌🚚"

Brouwerij Twee Vingers

Waalre, Mevrouw Brantlaan 31, 5583EA

Berichten

Handige tips en actuele informatie

Geen berichten gevonden gevonden