Brouwerij de Brouwkamer

Deel deze pagina

Een kleinschalig ambachtelijke brouwerij met een eigen hop- en kruidentuin in Baarn. Voor ons begon de brouwerij zoals bij velen als een hobby oftewel, ‘started in the kitchen now we’re here’. Het waren vooral familie en vrienden die graag bij ons op bezoek kwamen om onze brouwsels te proberen. Het was pas toen wij afgelopen jaar een berichtje kregen van de lokale Mitra Baarn met een vriendelijk duwtje in de rug dat wij commercieel zijn gegaan.

Sinds we begonnen in 2016 als homebrewers is het altijd onze intentie geweest om doordrinkbare bieren te brouwen met gebruik van zoveel mogelijk lokale ingrediënten. In onze eigen hoptuin groeien de verschillende volwassen hopplanten die wij met de hand pluken in September.

Sinds November 2019 zijn wij officieel geopend en is ons bier in de streek beschikbaar. Maar ook wij hadden totaal geen rekening gehouden met deze crisis en het sluiten van de horeca. Zo hadden wij de start van onze brouwerij niet voorgesteld. Gelukkig zitten we niet bij de pakken neer en proberen wij te helpen waar we kunnen. Om het bier bestemd voor de horeca toch een warm thuis te bieden organiseren wij elke maand een Drive-In voor de deur van de brouwerij. Natuurlijk nodigen we iedereen bij deze uit om langs te cruisen en een Baarns Blondje te scoren! Check onze socials om op de hoogte te blijven: www.brouwkamer.nl

Brouwerij de Brouwkamer

De eerste bieren van de Brouwkamer zijn nu beschikbaar. Bij slijterijen hier in de streek maar ook per post. Stuur ons een berichtje en we helpen je graag.

Baarns Blondje (6,5%) Een helder goudblond bier van hoge gisting, gebrouwen met overheerlijke verse mouten, kandij en handgeplukte Baarnse hop. Het Baarns Blondje is een mooie blonde ale met een fris en bloemig boeket, een stootje koolzuur en een toets van koriander.

Hoeba Hoeba Hop (5,5%) Een uitgesproken zacht, fris en behoorlijk hoppige blonde ale van hoge gisting met tonen van citrusfruit. Bitter in de afdronk en iets lager in de alcohol vergeleken met een standaard IPA. Het maakt de Baarnse Pale Ale zeer fris en doordrinkbaar.

Bekijk de actie
Brouwerij de Brouwkamer

Brouwkamer, Baarnsche dijk 6 B2, 3741LR te Baarn

Berichten

Handige tips en actuele informatie

Geen berichten gevonden gevonden